Wytske van Hoven 📞 06 123 50 981 info@opruimcoachwytske.nl

Review van Angel Zuiderwijk

Mijn ervaring met Opruimcoach Wytske.

Mijn eerste contact. Ik kwam met Wytske in contact via een FB advertentie. Ik was diep ongelukkig met een opeenstapeling van fysieke en traumatische-mentale klachten, waardoor ik mijn huishouden niet meer kon doen zoals ik gewend was. 
Drie ongelukken hielpen daar ook niet bij.

Ik was in het proces te verhuizen naar een grotere woning, maar door het derde ongeluk ging die verhuizing niet door met als gevolg dat ik met meer dan 300 dozen in huis zat, die ik niet kon tillen of sorteren. Het leek wel een pakhuis. 

Mijn vrienden hadden geprobeerd om te “helpen” tijden mijn ziekenhuis-opname voor m’n rug, waardoor ook alle ruim 300 dozen nog doorelkaar gezet zijn. Zodat mn woning begaanbaar werd met mn rollator. Met daarop de spullen die niet in de dozen pasten gelegd. Je kunt je voorstellen dat het leek alsof ik een verzamelaar was.

Afglijdende in een depressie en geen vertrouwen meer in mijn eigen kunnen was het ook Wytske die mij ervan bewust maakte dat zij het niet zo ervaarde, maar dat ik hoofd en bijzaken niet goed kon scheiden wegens een klap op mijn hoofd. Door haar ben ik terug naar de dokter gegaan waaruit bleek dat ik hersenletsel had opgelopen met het laatste ongeluk. Hierdoor kan ik zelf niet goed organizen.

Ik vond het in het begin heel lastig de touwtjes uit handen te geven omdat ik door de goedbedoelde hulp van m’n  vrienden al van de regen in de drup was geraakt.


Aan termen als: ‘Bestel gewoon een container, gooi alles weg, en begin opnieuw’ (ook vanuit het WMO), had ik natuurlijk niets aan, want het was gewoon m’n goede huisraad bestemd voor een groter huis. 
Gezien de verhuizing, niet meer doorging moest de knop om en moest ik selectiever zijn, met alles wat ik in mn kleinere huisje wilde behouden.

De emotie om dingen weg te doen waar ik zó hard voor had gespaard en soms zelfs niet eens had uitgepakt, omdat het voor mn grotere huis besteld was, was groot. Bij sommige spullen kwamen zo’n verdrietige emoties los.

Het fijne van Wytske is, dat daar ruimte en begrip voor is, zonder dat ze er teveel in mee gaat, wat dan verlamt. Na de huilbui (en geloof me, er waren er velen) wist ze me toch altijd weer te motiveren om door te gaan, want daar lag mijn mooie “ontspulde” leven.

Eén van haar mooie uitspraken, waar ik veel steun aan ervaar, is dat ze altijd zegt: ‘Ik oordeel niet.’ Want ik had een groot gevoel van schaamte en ongeloof hoe juist ík in zo’n gruwelijke situatie terrecht gekomen was.

De eerste paar sessies waren erg vermoeiend, want je wilt het goed doen en vaak doorgaan en de moeilijke en pijnlijkste beslissingen uitstellen van zaken die je dierbaar zijn. Dat is de mens zijn natuur. Maar Wytske houdt je bij de les.

Ook werkt ze heel planmatig, en voelt ze aan of ze je ook on-line kan coachen op afstand, want dat versnelt het proces natuurlijk enorm. Dus ze doet het niet alleen voor en met je, maar nóg belangrijker, ze leert je hóe je dit zelf kunt gaan doen en te houden. Tevens door standaard valkuilen te leren herkennen en de integrale warboel (ook in je hoofd) te ontrafelen.

Ik weet dat sommige mensen bang zijn om deze stap te maken, maar wat heb je te verliezen, als je alleen maar winst hebt om te behalen?De faraos hebben al bewezen dat je níets fysieks mee kan nemen, naar het hiernamaals, dus motiveert het alleen maar, om de mooiste spullen in je leven te behouden. Simpele dingen weggooien of -geven, of duurdere verkopen als je ze niet kan of wil houden.

Het mooiste geschenk wat zij je kan geven is om in je eigen leefomgeving jezelf weer terug te vinden in vreugde met een verlicht gevoel. 

En heb je soms pijn van iets dat je wegdoet, natuurlijk kan dat, maar denk erbij: ‘Dient dit mij in mijn korte leven?’ Dat maakt het sorteren een stuk eenvoudiger.

Wytske is zacht wanneer ze zacht moet zijn en standvastig wanneer dat nodig is. En daar waar het grijze gebied is van wel of niet houden, is ruimte voor eigen input zonder uit de bocht te vliegen.

Ik hoop na het lezen van mijn ervaring en verhaal, je de stap durft te nemen om je eigen reis met Wytske aan te gaan,  naar een opgeruimd en vreugdevol leven, want het leven is veel te kort om in een verdrietige warboel te blijven bestaan.

-Angel- 

Lees meer reviews op deze pagina. 

 

ervaring opruimcoach van hoven organizing angel